Hoofdkantoor:

073 - 613 56 65

's-Hertogenbosch:

073 - 613 56 65

Wereldstageverslag Anke Thijssen

Tussentijds verslag

Op 31 augustus ben ik vertrokken naar curaçao om daar stage te gaan lopen in een kapsalon. Ik had veel zin om te gaan maar natuurlijk vond ik dit ook spannend je weet niet hoe je stage gaat zijn en hoe alles gaat verlopen. Maar dat heeft ook wel weer wat. Ik ben er nu 6 weken en het bevalt heel goed. Het is hier wel totaal anders als in Nederland ze zijn veel relaxer dit was in het begin wel wenne. Nu vind ik het helemaal top! In Curaçao is ook niks te gek er kan echt alles! Daar hou ik wel van! Heerlijk! 

Ik woon in Willemstad bij Punda op de Nieuwestraat is een erg gezellige straat.(studenten straat) Zit in een klein huisje met vier andere leuke meiden die hier ook stage lopen. Verder ben je hier nooit alleen er zijn altijd wel andere studenten te vinden in de straat je komt ook snel in contact met andere. Het leuke is ook dat iedereen iets totaal anders doet qua stage. We koken meestal met een 5 a 6 personen dit scheelt in geld en het is ook nog eens gezellig. 

Mijn stage bevalt goed! Loop in een leuke kapsalon stage. We staan er met zijn tweetjes dit leek me in het begin wel ff wenne, omdat ik in Nederland altijd met meerdere mensen in een salon heb gewerkt. Achteraf vind ik dit juist super fijn. Je leert er veel van.  Mijn bazin is een leuke vrouw. Ze is ook gewoon Nederlands dat is wel fijn, ze woont al vanaf haar 15de in curaçao. In de kapsalon komen vooral Nederlanders maar ook veel lokale mensen van het eiland zelf. Persoonlijk vind ik de mensen hier spontaner en vriendelijker dan op mijn vorige stageplek in Nederland. Ik werk vijf dagen in de week, op dinsdag en vrijdag van 9 uur 's morgens tot half 6 's avonds en woensdag donderdag en zaterdag van 9 uur 's morgens tot 4 uur 's middags. Zondag en maandag heb ik vrij. Meestal gaan we dan naar een strandje om lekker te chillen of iets te ondernemen.  

Als je de kans hebt is dit echt een aanrader om te doen! Het is gewoon nu al een hele ervaring en ben er pas een dikke maand. Het is natuurlijk niet goedkoop. Maar je krijgt er zoveel voor terug! Merk zelf nu al hoeveel je leert qua stage,  maar ook je eigen ontwikkeling. Je gaat anders kijken naar veel dingen.

Zonnige groeten uit curaçao,

Anke

 

http://best-antibiotics-otc.com http://healthylongeyelashes.com

Wereldstage

Meer informatie over wereldstage:

Lees meer


Je eigen opleidingscoach

Internationaal Opleidingsinstituut Thomas

Twijfel je tussen verschillende opleidingsmogelijkheden? Maak vrijblijvend een afspraak met een van onze opleidingscoaches welke je zal helpen in de keuze.